Champagne Hugues Godmé Les Champs St Martin Grand Cru 2008
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Champagne Hugues Godmé Les Champs St Martin Grand Cru 2008 Pinot Noir
Champagne Janisson Brut Grand Cru NV

Pris: 394 kr

Champagne Hugues Godmé Les Champs St Martin Grand Cru 2008

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu men har en fin lagringspotential om 10 år +
Karaktär
Vitt och Torrt
Färg
Djupt gyllengul
Land
Region
Producent
Champagne Hugues Godmé
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Mousserande
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Stor, rostad doft med typisk Pinot Noir frukt och viss blommighet. En läcker ton av nybakad brioche och honung hänger kvar. Smakrik, fyllig, fruktig och lite saftig smak med snygg frukt, mycket citrus, stenfrukter och rostat bröd. Lång, mineralrik och elegant avslutning.

Passar till

Underbar som aperitif, perfekt till skaldjursrätter med elegans eller snygga små kanapéer. Servera väl kyld kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Hugues Godmé är en av de mest ödmjuka och jordnära vinproducenter vi träffat. Han låter helt enkelt vinerna tala för sig, och så de talar! Vi har länge letat fler kommande stjärnor i Champagne och så snart vi fick höra talas om Hugues och hans viner och hans filosofi så fattade vi att det är något stort på gång. Han har alltid odlat ekologiskt men efter det tuffa (extremt torra) året 1997 kände han att han borde kunna göra ännu mer för att vinrankorna skulle orka liknande år i framtiden och konverterade till biodynamisk odling. Idag är hans druvor, från Pinot-regionen Verzenay, bland regionens bästa och det har börjat pratas om hans viner i allskön internationell press. Prova själv så förstår du varför.