• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2013  Syrah

Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2013

Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2013

Pris 599 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
12 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till åtminstone 2030
Karaktär
Fylligt, smakrikt och kryddigt
Färg
Mörkt rubinrött
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
96 % Syrah, 4% Viognier
Typ
Rött
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Kryddiga aromer, med inslag av röda bär och fina subtila dofter av trä. Runda och välbalanserade tanniner, med eleganta smaker av hallon, björnbär och vanilj.

Utmärkelser

93/100 - Wine Spectator
93/100 - James Suckling

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C till lite kraftigare kötträtter, t ex en entrecôte av premiumkvalitet, fina vilträtter med en smakrik sås, eller som pricken över i:t till en ostbricka

Beskrivning

Marcel Guigals viner anses av många vara, inte bara de bästa i Rhônedalen, utan några av världens finaste viner. Inga andra vinhus i världen får lika höga betyg som Guigal, där alla deras segment ligger i topp i sin kategori. Nyckelorden för Guigals viner är urval, disciplin och lagring. Guigal använder endast helt mogna druvor från de allra bästa vingårdslägena, med de äldsta vinstockarna och skördar dem senare än andra vinodlare i samma område. Skördeutbytet hålls mycket lågt för att säkerställa koncentrationen av vinet. Källarna är ovanligt svala och allt arbete är gjort med en disciplin som gränsar till fanatism. Cote Brune et Blond refererar till att druvorna odlas på två olika slätter i Côte-Rôtie. Côte Brune kännetecknas av en mörk jord som belyser den kraftfulla intensiteten hos Syrah-druvan so odlas där. Côte Blonde kännetecknas av en lättare, kalkaktig jord där man, förutom Syrah, också odlar små mängder av den gröna druvan Viognier.