Fork & Spoon Brut NV
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Nyhet!
Fork & Spoon Brut  NV Chardonnay

Fork & Spoon Brut NV

Fork & Spoon Brut NV

"Läckert fruktigt, rent och festligt bubbel från Australiens dalar!"
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 119 kr

Lagerstatus
15 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Frisk & Aromatisk
Färg
Ljust citrusgul med grön kant
Land
Producent
Dunes & Green
Huvuddruva
Druvor
Chardonnay, Pinot Blanc
Typ
Mousserande
Sockerhalt
9,6 g/l
Alkoholhalt
11,5%
Se även

Doft & Smak

Frisk, aromatisk och väldigt fruktig doft av stenfrukt, citrus, gröna och röda äpplen samt våt sten. Rund, fruktig och fräsch smak av äpplen, citrus och mandlar. Bra syra och lång, rund avslutning.

Passar till

Servera väl kylt, runt 6-10°C, som aperitif, till en enklare förrätt, eller lite elegantare skaldjursrätter, gärna med kräftor. Eller varför inte till dessert?

Beskrivning

Fork & Spoon är ett varumärke fokuserat enbart på mousserande viner och producerar olika sorter från olika regioner i Australien. Det ger dem stor frihet i uppköpen av druvor och ett härligt fokus på bara en sak - att bli så bra som möjligt på just produktion av mousserande vin. Detta exemplar är en blandning av en rad olika båda gröna och blå druvsorter för att producera ett så fruktigt och komplext vin som möjligt.

Om produktionen

Vinet är en non-vintage och alltid en blandning av olika årgångar för att kunna bibehålla en både fräsch och komplex stil på samma gång. Alla druvorna kommer från vingårdar som är kända för att producera druvor med generös fruktighet. I vineriet produceras vinet enligt den s.k. Charmat-metoden där andra jäsningen sker i tank med sin jästfällning.