Felicette Grenache Rouge 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Felicette Grenache Rouge 2017 Grenache
Premanent nedsatt pris
Madame F Grenache Vielles Vignes 2016

Pris: 119 kr

Felicette Grenache Rouge 2017

"Ren Grenache från södra Frankrike"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren
Karaktär
Fruktigt och pepprigt
Färg
Körsbärsröd med violetta toner
Land
Distrikt
Producent
Alliance Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Grenache
Typ
Rött
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

En kraftig näsa av söta kryddor, rom och antydan av vanilj. Mycket härligt i gommen med kryddnejlika och viol. Medelfylligt och mjukt.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, runt 18-20 grader. En utmärkt partner till en härlig pasta, tomatbaserade rätter och även till kryddstarkare mat.

Beskrivning

Det sägs ofta att det finns fler människor som har rest till rymden än det finns Masters of Wine, och det kan mycket väl vara sant. Någonting som definitivt är sant är att det finns fler Master of Wine än det finns kosmiska katter. I en unik gallisk översvämning av innovation, 1963, gick Frankrike med i tävlingen om att skicka ett djur till rymden via en katt som hette Félicette. Nu odödlig på ett vin som hyllar dem som tänker utanför boxen, är Felicette för alla som drömmer om att vara lite annorlunda. En elegant smidig, aromatisk Grenache Rouge och en krispig, fräsch Grenache Blanc, båda IGP Pays d'Oc och inhemska till regionen. Båda har omsorgsfullt utformats till att vara subtila, men ändå kaxiga och matvänliga.

En kraftig näsa av söta kryddor, rom och antydan av vanilj. Mycket härligt i gommen med kryddnejlika och viol. Medelfylligt och mjukt.