• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Dunes & Greene NV Chardonnay

Dunes & Greene NV

Dunes & Greene NV

"Prisvärd, klassisk Chardonnay Pinot Noir från Australien"

Pris 139 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Rund & Fruktig
Färg
Klart halmgul
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
59% Chardonnay, 41% Pinot Noir
Typ
Mousserande
Volym
750 ml
Sockerhalt
12 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Delikat, ren och fräsch doft av citronzest, färska jordgubbar och grädde. Ren, frisk och fruktig smak av citrusfrukt, stenfrukt och viss mineralitet med en hög, frisk syra. Från Pinot Noir finns mer fylliga och röda toner som sammantaget ger en komplex, fruktig och fräsch stil.

Passar till

Servera väl kyld runt 6-8 grader. Utsökt som aperitif eller tillsammans med pilgrimsmusslor, fisk eller härliga desserter.

Beskrivning

Dunes & Green är ett varumärke fokuserat enbart på mousserande viner och producerar olika sorter från olika regioner i Australien. Det ger dem stor frihet i uppköpen av druvor och ett härligt fokus på bara en sak - att bli så bra som möjligt på just produktion av mousserande vin. Detta exemplar är en klassisk Chardonnay och Pinot Noir, de mest typiska druvorna för produktion av kvalitets-bubbel, precis som i Champagne.

Om produktionen

Vinet är en non-vintage och alltid en blandning av olika årgångar för att kunna bibehålla en både fräsch och komplex stil på samma gång. Alla druvorna kommer från vingårdar som är kända för att producera druvor med generös fruktighet. I vineriet får basjuicen genomgå full malolaktisk jäsning vilket ger en extra krämig och rund stil innan det får jäsa en andra gång i flaska enligt den s.k. traditionella metoden. Allt för att producera ett så fräscht och fruktigt vin som bara är möjligt.