Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Bio Pfalz 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Bio Pfalz 2015 Riesling
Bernhard Rielsing Alte Reben 2016

Pris: 259 kr

Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Bio Pfalz 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Blommigt och fräscht
Färg
Ljusgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Dr. Bürklin-Wolf
Huvuddruva
Druvor
100% Riesling
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,0%
Se även

Doft & Smak

Denna Riesling erbjuder komplexa toner av blommor, citrus och mineraler. Smaken är ett skolboksexemplar på Bürkling-Wolfs torra och precisa stil. Eftersmaken är elegant och fint strukturerad.

Passar till

Servera kyld, mellan 8-10 grader, gärna tillsammans med fisk, skaldjur, lättare pastarätter och som aperitif. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Weingut Bürklin-Wolf grundades år 1597 och ägs fortfarande av familjen Bürklin. Egendomens markinnehav har alltid vara helt unik och omfattar mer än 90 hektar i Pfalz mest berömda områden såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolf viner har alltid varit i en klass för sig, men i och med 1980-talets ökade fokus på odling, började man experimentera med organiska och biodynamiska metoder. Sedan dess har kvaliteten helt enkelt exploderat. Från 2008 har vingårdsproduktionen blivit certifierad biodynamisk. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingårdsmedlemen i Biodyvin, en exklusiv förening med några av världens bästa biodynamiska vinhus.