Donjon de Lamarque 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Donjon de Lamarque 2014 Merlot

Donjon de Lamarque 2014

Donjon de Lamarque 2014

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 235 kr

Lagerstatus
27 st
Lagring
Drick nu, till och med 2024
Karaktär
Kryddigt och elegant
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Château de Lamarque
Huvuddruva
Druvor
60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Stor, djup och mörkt fruktig doft med mycket svarta vinbär, björnbär och vanilj. Tydliga multna löv, peppar och moccatoner. Medelfyllig, koncentrerad smak med mycket mörka bär, rostade fattoner, skogsbädd och vanilj med lena, silkiga tanniner och en rund, balanserad syra.

Passar till

Strålande vin till allt på viltkött tack vare sin tydliga vegetala underton och rostade fat, gott till lagrade ostar och, enligt producenten, perfekt till "Hare Royale"! Servera, efter en stund i karaff, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Château de Lamarque är ett klassiskt, pittoreskt slott i Médoc. Slotten byggdes redan på 1300-talet och har sedan ett par hundra år efter det omgetts av vingårdar som tillhör slottet. Förstavinet med samma namn är ansett som ett av de bättre i sin prisklass i hela Bordeaux varför deras andravin, Donjon de Lamarque är väldigt populärt som en sorts lillebror. Samma druvblend, liknande fatlagring bara en annan selektering av druvor och fat. Resultatet blir klassisk Haut-Médoc med snygga tanniner, mycket fattoner och en mörk, silkig fruktpalett.