Domaine du Télégraphe Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Domaine du Télégraphe Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015 Merlot

Domaine du Télégraphe Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015

Domaine du Télégraphe Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 178 kr

Lagerstatus
46 st
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Producent
Château de Chelivette
Huvuddruva
Druvor
85% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Intensiv och komplex på näsan, som sedan efterföljs av exotisk frukt och röda mogna bär. Harmonisk i gommen, med fina lena tanniner och en lagom långt avslut.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna till grillat, både fågel, fläsk och nöt. Fungerar alldeles utmärkt även till ostbrickan.

Beskrivning

Château de Chelivette är en av de äldsta vinodlingarna i Gironde. De erbjuder en vingård planterad i härliga sluttningar med fin exponering i söderlägen. Halva delen ligger i kommunerna Ste Eulalie och St Loubes vilket kan producera bland annat Bordeaux Supérieur, Premières Côtes de Bordeaux och Entre deux Mers Blanc. De ca 29 hektar stora fälten skyddar vinrankorna med naturlig växtlighet som gamla träd, buskar och häckar som i sin tur bildar en liten fauna som strider mot parasiter och annat som kan tänkas skada rankorna. Det är naturen som helt klart skyddar vinstockarna bäst, och med denna filosofi i bakhuvudet genomgick domänen en förvandling år 2014 och den omstruktureringen innebär att de nu jobbar mot att odla biodynamiskt helt och hållet.