Domaine Rozel Perle de Viognier 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Domaine Rozel Perle de Viognier 2017 Viognier
Château Pesquié Les Terrasses Blanc 2016

Pris: 149 kr

Domaine Rozel Perle de Viognier 2017

"Elegant Viognier från Drôme Provencale"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller spara till 2021
Karaktär
Elegant och fyllig
Färg
Gyllengul
Land
Region
Producent
Domaine Rozel
Huvuddruva
Druvor
100% Viognier
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Ett elegant, rikt och krämigt vin med toner av vita blommor, päron och lite citrus. Vinet är bra all-round, med en aning mineralitet, fin struktur, god intensitet och en härligt lång finish.

Utmärkelser

13/20 Bettane & Desseauve des Vins de France 2017
Brons Concours Agricole de Paris 2017

Passar till

Servera svalt, mellan 12-14 grader, gärna tillsammans skaldjur, fisk, lättare kötträtter så som kalv, men också till ost eller som aperitif.

Beskrivning

Domaine Rozel är en familjegård med anor ända tillbaka till 1464, mitt i hjärtat av Drôme Provençale, där de stolt fortsätter det fantastiska arbetet som vinodlare och har gjort i 22 generationer. Gården består att 30-Hektar, belägen i den vackra appellationen Grignan-les-Adhémar. Deras vita viner består utav druvan Viognier och deras rösa samt roséviner kommer ifrån blandningar av Grenache, Syrah och Cinsault. Vingården ligger i en Natura 2000 zon, och familjen har alltid jobbat med stor respekt för dess terroir och de är också därför de erhåller dubbla certifieringar. I källaren fortsätter denna metod att erbjuda dig unika viner med en historiska vingslag bakom sig, men också med en personlighet värd att möta och upptäcka.