Cuvée Saint Vincent Muscadet Bio 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Cuvée Saint Vincent Muscadet Bio 2016 Melon de Bourgogne
Famille Bougrier Les Roiteliers Muscadet Sèvre et Maine 2017

Pris: 119 kr

Cuvée Saint Vincent Muscadet Bio 2016

Pris 139 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Karaktär
Friskt & Mineralrikt
Färg
Kristallklar, ljusgul
Land
Region
Producent
Les Vignes Saint Vincent
Huvuddruva
Druvor
100% Melon de Bourgogne
Typ
Vitt
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
11,5%
Se även

Doft & Smak

En härligt uppfriskande doft och smak dominerad av citrus, vita blommor, salt, gröna äpplen och lime. Ljuvligt ljust vitt vin med en vinnande kombination av finpolerad konsistens, renhet och uppfriskande egenskaper.

Passar till

Servera väl kylt, 8-10 grader, till lättare sallader, fisk och skaldjur. En perfekt matchning till ostron! Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Les Vignes Saint Vincent är jäst med vildjäst och lagrat 9 månade "sur lie". Domänen har varit i familjens ägande i 3 generationer och förvaltas av Michel Delhommeau som tog över vingården 1988 efter sina föräldrar. Domänen har 25 ha vingårdar i hjärtat av Muscad mellan de två floderna Sèvre och Maine i västra delen av Loire-dalen, mot Atlanten. Med omtanke om naturen odlar Michel sina områden ekologiskt och är nu fullt certifierad. Målsättningen för den kvalitetsmedvetna vinmakaren är att producera viner av oöverträffad elegans och kvalitet, och inte minst att producera viner som speglar den specifika terroiren i sina vingårdar. Därför är alla hans viner "single vineyard" enligt principen, ett fält - ett terroir - ett vin.