• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bodega Atamisque Condeminal Malbec 2015  Malbec

Bodega Atamisque Condeminal Malbec 2015

Bodega Atamisque Condeminal Malbec 2015

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
34 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Fylligt, smakrikt och kryddigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Malbec
Typ
Rött
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Lite blommiga och fruktiga aromer, med inslag av kryddiga plommon, cassis och katrinplommon. Silkeslena smaker, med en fin struktur och stor smakkoncentration. Bra syra och en elegant touch av ekfat.

Utmärkelser

90/100 - Decanter

Passar till

Dekantera och servera runt 16-20°C till grillat, till lite kraftigare pastarätter, en fyllig risotto, vild fågel eller en välkryddad gryta. Också ett bra ostvin.

Beskrivning

Atamisque ligger i Uco Valley, precis vid foten av Anderna, 1250 meter över havet. Vingården drivs av makarna John och Chantal du Monceau. Condeminal är Chantals egna vinserie, Chantal, som kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i Beaujolais i Frankrike i flera generationer. Chantal har följt i familjens fotspår genom att skapa sin egen linje av viner på andra sidan jordklotet och har därför valt att vinerna ska bära familjens gamla efternamn. Druvorna kommer från deras vingårdar i Tupungato-området vid 1300 meters höjd. På den höjden är solljuset starkt och intensivt medan nätterna är svala, vilket ger en längre mognadsperiod. Druvorna utvecklar därför både ett tjockare skal, aromatisk komplexitet och en stor mognad utan att förlora syran och den naturliga fräschören. Druvor skördas för hand och hanteras extremt noga. Druvor och vin flyttas endast mellan skördlåda till ståltankar och till flaskor med gravitation (utan användning av pumpar).

Finns i