Clos Mogador 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Clos Mogador 2015 Garnacha
Prisvinnande vin
San Gregorio Las Martas Garnacha Vinos de Parcela 2016

Pris: 145 kr

Clos Mogador 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2035 eller längre!
Karaktär
Komplext och elegant
Färg
Djupt blålila med mörkare kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Clos Mogador
Huvuddruva
Druvor
49% Garnacha, 25% Carignan, 16% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Sockerhalt
0 g/l
Alkoholhalt
15,0%
Se även

Doft & Smak

Extremt djup, intressant doft med både röd och svart frukt som vinbär, björnbär, plommon och körsbär tillsammans med lager på lager av rostade ekfat och medelhavskryddor. Komplex, stor och fyllig smak med elegant frukt, läckra ekfatstoner och kryddor, tanniner, syra och karisma. Ett vin som stannar en evighet.

Passar till

Extremt spännande matvin tack vare sin djupa koncentration. Prova till Osso Bucco på lamm, till lagrade hårdostar eller, om du är äventyrlig, till långkokta oxspjäll med thai curry. Servera svalt, kring 17-18 grader efter minst en timme på karaff. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

René Barbier III är en ikon i vinvärlden och vinmakandet låg verkligen i släkten då man kan spåra förfäder bak till 1200-talet som även de jobbade med vin. Efter en extremt framgångsrik karriär och drift av firman med eget namn sålde han verksamheten och reste Europa runt för att hitta den bästa vingården med den största potentialen. Den fann han 1979 i Priorat, som då, knappt existerade som vinregion. Men med ett namn som hans i regionen följde snabbt andra erkända vinmakare efter och snabbt förvandlades den slumrande landsbygden till ett kvalitetsvinsmecka. Idag ses Clos Mogador som ett av de tre vinerier som "grundade" regionen och, tillsammans med Alvaro Palacios, rankas Clos Mogador som regionens bästa.