Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012 (6 flaskor i trälåda)
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012 (6 flaskor i trälåda)Cerbaiona är en av de mest mytomspunna producenterna i Montalcino med legendariska Diego Molinaro vid rodret. Men det som framförallt är producentens kännetecken är kvaliteten och stilen på råvaran. Deras få hektar Sangiovese och inget mindre än världsklass. Årgång 2010 av deras Brunello är den senaste att betygsättas då den lilla producenten fortsätter att hålla sig i skymundan men fick då bland annat 98 poäng av Robert Parker!

6 flaskor i originalträlåda från producenten

Doft och smak:

Djup, superelegant och tydlig doft med lager på lager av vilda röda bär, kola, balsamvinäger, färska örter, flinta och krossat ostronskal. Smaken är lite elegant som doften med tight, delikat fruktighet i en nyanserad, silkeslen och kryddig stil. Frisk syra i bakgrunden och mer av de karaktäristiska, mineralrika tonerna lämnar en förbluffad.

Passar till: Dekantera någon timme i förväg och servera vid 16-18 grader, gärna då till toskanska rätter, ugnsrostat lamm eller nöt, rätter på småvilt, eller vällagrade ostar. Eller självklart till en riktigt bra ryggbiff eller entrecôte.

Lagring: Drick nu eller låt mogna vidare i cirka 10 år eller spara i cirka 20.

Druvor: 100 % Sangiovese

Distrikt: Brunello di Montalcino DOCG

Sockerhalt: 1 g/l

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller


Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012 (i trälåda)

Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012 (i trälåda) Sangiovese 100% Sangiovese Toscana
Antal:6
1 299 kr
Läs mer