Cantina Danese Valpolicella DOC
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Cantina Danese Valpolicella DOC Corvina Veronese
Prisvinnande vin
Angus The Bull Cabernet Sauvignon 2015

Pris: 159 kr

Cantina Danese Valpolicella DOC

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu och fram till 2020
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Rubinrött
Land
Region
Distrikt
Producent
Cantina Danese
Huvuddruva
Druvor
Corvina Veronese, Rondinella
Typ
Rött
Sockerhalt
5,5 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Detta livfulla vin har intensiva och inbjudande körsbärsaromer med en hint av viol. På paletten känner man tydliga toner av färska körsbär och vanilj som balanseras upp med en fin syra och silkeslena tanniner.

Passar till

Detta mångsidiga vin parar sig fint med soppor, pasta och risotto, men även med röda kötträtter, gärna grillat och färska ostar. Serveringstemperatur: 14-16 grader.

Beskrivning

Familjen Danese grundade i början på 50-talet en vinbutik i den lilla staden Roncà som ligger i Verona-provinsen nära Soave DOC och Valpolicella DOC-områdena. Det började som en traditionell vinhandel som främst sålde vin på bulk. Men i takt med att efterfrågan på buteljerat vin ökade både nationellt och internationellt på 80-talet, grundade tre kusiner i Danesefamiljen ett nytt företag och investerade i sin första produktionsanläggning. Sedan 1997 ägs Cantina Danese Srl av far och son där sonen Luca Danese är VD. Cantina Danese jobbar aktivt med att alltid ligga i framkant i en ständigt föränderlig vinmiljö och som en viktigt del i det investerar de kraftigt i ny produktutveckling. Med kunden ständigt i fokus hoppas familjen Danese att du skall uppskatta både stunden och ögonblicket lika mycket som deras vin du dricker det i.