Cantina Danese Chianti DOCG
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Cantina Danese Chianti DOCG Sangiovese
Fattorie Marchesi Torrigiani Chianti 2015

Pris: 169 kr

Cantina Danese Chianti DOCG

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2020
Karaktär
Medelfylligt och fruktigt
Färg
Rubinröd
Land
Region
Producent
Cantina Danese
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Rött
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Inbjudande toner av körsbär och druvtypiska hintar av kryddor på näsan. På paletten är den Chianti fräsch och trivsam, med mjuka tanniner och ett ihållande avslut.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 16-18, gärna till grillat kött, rätter med tryffel, vilt eller varför inte till mogna ostar?

Beskrivning

Familjen Danese grundade i början på 50-talet en vinbutik i den lilla staden Roncà som ligger i Verona-provinsen nära Soave DOC och Valpolicella DOC-områdena. Det började som en traditionell vinhandel som främst sålde vin på bulk. Men i takt med att efterfrågan på buteljerat vin ökade både nationellt och internationellt på 80-talet, grundade tre kusiner i Danesefamiljen ett nytt företag och investerade i sin första produktionsanläggning. Sedan 1997 ägs Cantina Danese Srl av far och son där sonen Luca Danese är VD. Cantina Danese jobbar aktivt med att alltid ligga i framkant i en ständigt föränderlig vinmiljö och som en viktigt del i det investerar de kraftigt i ny produktutveckling. Med kunden ständigt i fokus hoppas familjen Danese att du skall uppskatta både stunden och ögonblicket lika mycket som deras vin du dricker det i.