Bougrier Signature Chardonnay 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bougrier Signature Chardonnay 2017 Chardonnay
Premanent nedsatt pris
Elderton E Series Chardonnay 2016

Pris: 129 kr

Bougrier Signature Chardonnay 2017

"Smakrik och rund Chardonnay från familjen Bougrier"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Fruktig & Rund
Färg
Klassiskt halmgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Rund, fruktig och lätt fatad doft av gul frukt, färskt smör och rostade mandlar. Rund, smakrik och stor smak av gul frukt som mogna äpplen, stenfrukter och plommon tillsammans med vaniljkola och en frisk syra.

Passar till

Bra allroundvin som passar till allt från sallader, kycklingrätter, skaldjur och ostar. Servera kylt kring 11-12 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!