• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bougrier Pure Loire Crémant De Loire Brut Aop NV  Chenin Blanc

Bougrier Pure Loire Crémant De Loire Brut Aop NV

Bougrier Pure Loire Crémant De Loire Brut Aop NV

"Klassisk Crémant de Loire"

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Fruktigt & Komplext
Färg
Klassiskt halmgul
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
45% Chenin Blanc, 45% Chardonnay, 10% Orbois
Typ
Mousserande
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Elegant och frisk doft av citrusfrukt med fokus på grape, stenfrukter och lite brioche. Frisk och fräsch smak med tydlig stenfrukt, lite blommiga karaktärer och en frisk, rak avslutning.

Passar till

Idealt som aperitif, till en härlig skaldjurstallrik eller varför inte till en fräsch dessert? Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!