• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bougrier Pure Loire Vouvray Brut NV Chenin Blanc

Bougrier Pure Loire Vouvray Brut NV

Bougrier Pure Loire Vouvray Brut NV

"Elegant och klassiskt mousserande från Vouvray"

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2-3 år
Karaktär
Fruktig & Mineralrik
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chenin Blanc
Typ
Mousserande
Volym
750 ml
Sockerhalt
< 8 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Druvtypisk doft av aprikoser, nektariner, honung och våt sten. Smaken är elegant, krispig och fruktig med bra mousse, härlig balans och en frisk, ren syra. Lång, vass avslutning.

Passar till

Läckert precis som det är när man vill fira med något lite elegantare. Annars testa till färska skaldjur eller varför inte till en dessert. Servera väl kylt kring 8-9 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!