• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bougrier Collection Chinon AOP 2017 Cabernet Franc

Bougrier Collection Chinon AOP 2017

Bougrier Collection Chinon AOP 2017

"Klassisk Cabernet Franc från Chinon"

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
344 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Fruktigt & Runt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Cabernet Franc
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Rödfruktig, rund doft med körsbär, vinbär, plommon och mineralfriska örter. Rund, len och saftig smak med liknande karaktärer som i doften. Bra frisk syra i avslutningen.

Passar till

Bra allroundvin till allt ifrån kycklingrätter, ugnsrostade köttbitar eller med getost. Servera riktigt svalt, kring 16-17 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!