Bougrier Collection Rosé D´Anjou Aop 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bougrier Collection Rosé D´Anjou Aop 2017 Gamay
Bougrier Pure Loire Rose 2017

Pris: 134 kr

Bougrier Collection Rosé D´Anjou Aop 2017

"Klassisk Rosè d'Anjou"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och friskt
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Ljust hallonrosa
Land
Region
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Druvor
50% Gamay, 50% Grolleau
Typ
Rosé
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Frisk, fruktig doft av röda bär som hallon, smultron, körsbär och smågodis. Frisk, ren och bärig smak av klassiska smultron och citrustoner tillsammans med mineralitet och frisk syra.

Passar till

Härligt sommarrosé som är perfekt i trädgården som aperitif, till sommarsalladen, kryddig asiatisk mat eller rätter med kyckling. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!