Bodegas Ego Infinito 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Bodegas Ego Infinito 2012 Monastrell
Ekologiskt vin
Neleman Tempranillo-Monastrell 2016

Pris: 119 kr

Bodegas Ego Infinito 2012

Pris 295 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Bodegas Ego
Huvuddruva
Druvor
80% Monastrell, 20% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
15,0%

Doft & Smak

Kraftig, stor doft av mörka bär, balsamvinäger och fatkrydda. Fyllig, stort fruktig smak med marmeladiga bärtoner. lakrits och mörka kryddor. Tobak, animaliska undertoner och fasta tanniner. Härlig, rund och fruktig avslutning som hänger kvar.

Utmärkelser

Guld China Wine & Spirits Competition
93 poäng Guia Peñin
Guld Gilbert & Gaillard

Passar till

Stort vin som passar bra till kryddigare köttstycken från grillen, ostbrickan eller en riktigt svulstig hamburgare. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Bodegas Ego är beläget i hjärtat av distriktet Jumilla i sydöstra Spanien och har snabbt blivit en av årets nya favoriter! Producenten äger 25 hektar vinodlingar som främst består av tempranillo, syrah och den lokala stjärnan monastrell, alla med en relativt hög ålder på sina vinstockar. Företaget är grundat av en grupp nära vänner som alla delade fascinationen för monastrell-druvan och därför hamnade just i Jumilla. Vinmakningsfilosofin är enkel; traditionella metoder i kombination med de modernaste verktygen och teknikerna. Just Inifinito är producentens klara toppvin på Monastrell och Cabernet Sauvignon.