Black Estate Home Chardonnay 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Black Estate Home Chardonnay 2016 Chardonnay

Black Estate Home Chardonnay 2016

Black Estate Home Chardonnay 2016

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 319 kr

Lagerstatus
Bara 3 st kvar
Lagring
Drick nu till och med 2024
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Tydligt halmgult med gyllene kant
Region
Distrikt
Producent
Black Estate
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Mjöliga aromer med vit persika, limeskal med underliggande vanilj. Smaken är koncentrerad och återspeglar jordmånen med inslag av grapefrukt, nektarin och hasselnötter. En viss sälta och mineralitet bygger upp finishen och ger vinet en upplysande ihållande längd.

Passar till

Serveras vid 8-10 grader Utmärkt till ugnrostad kyckling och kraftigare fiskrätter med rostad potatis. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Black Estate är en väldigt liten, familjeägd producent som drivs av paret Nicholas och Penelope tillsammans med Pen's föräldrar Rod och Stacey. De små odlingarna sköts helt ekologiskt och är belägna i premiumfokuserade distriktet Waipara. Familjen är i grund och botten vinodlare, snarare än vinmakare, så jobbet sköts främst i odlingarna och sedan får druvorna tala för sig själva. Så mycket naturvin det kan bli. Just detta vinet är en ny version av den berömda 2016 årgången Chardonnay från North Canterbury. Aromer av ostronskal , nektarin och aprikos, honung, cashewnötter och hasselnöt. Smaken är tät och närvarande med lerjordar och mineralitet som är typiskt för Home Vineyard. Ett glatt och friskt vin med styrka.