Au Jeu Deuxième Édition 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Au Jeu Deuxième Édition 2016 Syrah
Premanent nedsatt pris
Duc de Monceau Corbières 2016

Pris: 109 kr

Au Jeu Deuxième Édition 2016

Pris 129 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de kommande 3-4 åren
Karaktär
Smakrikt & Fruktigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Château d'Agel
Huvuddruva
Druvor
Syrah, Grenache, Carignan, Moruvédre
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/L
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Ren, inbjudande fruktig doft med björnbär, plommon och svarta vinbär. Läckra inslag av sötlakrits, peppar och örter i bakgrunden. Rund, mjuk och medelfyllig smak med välintegrerade tanniner. Stor frukt som ändå inte dominerar, då du samtidigt hittar en frisk och pigg syra och den där karaktäristiska och snygga pepprig-/örtigheten som Minervios är kända för. Rustik, härlig avslutning som inbjuder till nästa klunk.

Passar till

Som gjort till alla höstens maträtter. Grytor av alla de slag, diverse rätter på vilt (gärna med bärgelé), ostar, pasta med svamp eller en riktigt mustig vildsvinsragu med tagliatelle. Servera lite svalt, precis under rumstemperatur kring 18-19 grader.

Beskrivning

Hösten är en säsong då mat och vin verkligen kan komma till sin rätt tillsammans. Djupa, mustiga grytor, härliga rätter på vilt och mycket svamp, rotfrukter och örter. Och med stor efterfrågan på bra "viltvin" så gav vi oss ifjol ut och frågade några av våra mest rustika vinproducenter vad de hade att erbjuda till en special-cuvée. Så efter ett stort antal prover fastnade vi för Château d'Agels härliga blend på Syrah och Grenache från det perfekta höstvinsdistriktet Minervois i södra Frankrike. Efter lite finputsning bland vintankarna och en skvätt Carignan och Mourvédre hade vi till slut spikat det - årets viltvin! Deuxième édition!