Altesino Brunello di Montalcino Montosoli 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Altesino Brunello di Montalcino Montosoli 2012 Sangiovese

Altesino Brunello di Montalcino Montosoli 2012

Altesino Brunello di Montalcino Montosoli 2012

Pris 699 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
12 st
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till åtminstone 2030
Karaktär
Fylligt, komplext och fatat
Färg
Rubinrött, som tenderar att gå åt granatrött med åren
Land
Region
Producent
Altesino
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Breda, eteriska och sammansmälta aromer, med anteckningar av viol och och vilda bär, med en fin touch av vanilj. Smakerna är välbalanserade och eleganta med en blandning av svarta körsbär, hallon, viol, lakrits, vanilj och svartpeppar.

Utmärkelser

98/100 - James Suckling
95/100 - Robert Parker
-

Passar till

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-20°C till en boef bourgignon, eller andra lite kraftigare kötträtter, som lammracks, en premiumbiff, Osso buco eller vällagrade ostar

Beskrivning

Brunello anses ofta vara Italiens viktigaste "ambassadör" och Altesino tillhör Brunello-producenternas superliga. Vinodlingen, ett slott från 1500-talet, ligger i Montalcino. Vinet görs i källarna under den historiska Palazzo Altesi, som är över 500 år gammal. Det första Brunello-vinet gjordes på slottet 1972. Altesino äger också en tredjedel av den berömda Montesoli, där Sangiovese har optimala förutsättningar. På 1980-talet moderniserades produktionsmetoderna och kvaliteten ökade till nya höjder. Altesinos Brunello-viner tillverkas fortfarande på traditionellt sätt, bl a med mognad på slovenska ekfat. Perfektion råder överallt i vintillverkningen och inget lämnas åt slumpen. Resultatet är en Brunello av toppkvalitet med respekt för traditionerna.