Altavins Ilercavonia Garnacha Blanca 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Altavins Ilercavonia Garnacha Blanca 2017 Garnacha Blanca

Altavins Ilercavonia Garnacha Blanca 2017

Altavins Ilercavonia Garnacha Blanca 2017

"Ett av våra mest populära vitviner, alla kategorier"
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 159 kr

Lagerstatus
292 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Ljust citrongul med gyllene kant.
Land
Region
Distrikt
Producent
Altavins Viticultors
Huvuddruva
Druvor
100% Garnacha Blanca
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Komplex, elegant doft med lager av vita blommor, tropisk frukt, äpplen, aprikoser och våt sten. Stor, fruktig och ren smak med tydliga äppel- och stenfruktstoner. Frisk syra, elegant och len stil med lite nötig, finessrik avslutning.

Passar till

De flesta fiskrätter med lite citrus och finess eller till skaldjur, tapas från havet eller ugnsrostad kyckling. Servera svalt, kring 11-12 grader.

Beskrivning

Altavins är en liten vinfirma i sydvästra Katalonien, cirka 20 mil söder om Barcelona, i en lite bortglömd pärla till vinregion som heter DO Terra Alta. Regionen har en lång historia av vinproduktion men har hamnat i skymundan av storebröder i närheten som Priorat och Penedes (Cava). Altavins Viticultors grundades 2001 av Joan Bautista Arrufi som är något av en kändis i regionen och dessutom president för vinregionens styrelse. Vinerna Joan producerar har en fantastisk skärpa och renhet som är typiskt för regionen. Alla hans viner är naturligt producerade utan några kemikalier varken i vingårdarna eller i vineriet.