Altavins 4 de Noviembre Garnacha Tinto 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Altavins 4 de Noviembre Garnacha Tinto 2017 Garnacha

Altavins 4 de Noviembre Garnacha Tinto 2017

Altavins 4 de Noviembre Garnacha Tinto 2017

"Stor, fruktig och pepprig Garnacha"

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
17 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Runt & Fruktigt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Altavins Viticultors
Huvuddruva
Druvor
100% Garnacha
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Väldigt fruktig, stor doft av hallon, björnbär, blåbär och lakrits samt inslag av bra kryddighet. Medelfyllig, väldigt fruktig smak med stor komplexitet från mixen av frukt, kryddor och animaliska toner från ekfatslagring. Bra tanniner och en frisk, ren avslutning.

Passar till

Underbart matvin till t.ex. långbakade fläskrätter, lammracks med rostad vitlök eller Chicken in a can. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Altavins är en liten vinfirma i sydvästra Katalonien, cirka 20 mil söder om Barcelona, i en lite bortglömd pärla till vinregion som heter DO Terra Alta. Regionen har en lång historia av vinproduktion men har hamnat i skymundan av storebröder i närheten som Priorat och Penedes (Cava). Altavins Viticultors grundades 2001 av Joan Bautista Arrufi som är något av en kändis i regionen och dessutom president för vinregionens styrelse. Vinerna Joan producerar har en fantastisk skärpa och renhet som är typiskt för regionen. Alla hans viner är naturligt producerade utan några kemikalier varken i vingårdarna eller i vineriet.