• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Stora aromer av svart frukt och cikoria - vilket är unikt för Monastrell from Bullas - rostade ekfat, cederträ och cappuccino. Trots sin fyllighet, så är det överraskande elegant, med en fin syra, välbalanserade tanniner och en lätt touch av vanilj, som lämnar en lång snygg finish, med ett stråk av våt sten.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
15.5%
Sockerhalt
3 g/l

249kr

3000 Años 2014

249kr
Lagerstatus:
152 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Cooperativa Nuestra Señora del Rosario grundades 1951 och slog 1998 ihop sig med att annat kooperativ. Idag består kooperativet av totalt 770 samarbetspartner med över 4000 hektar vinodlingar. Bullas är ett litet DO precis bredvid Jumilla och den som är nyfiken på viner från lite mindre kända spanska regioner, kommer inte bli besviken. Inte helt ovanligt för regionen, så är det Monastrell som utgör majoriteten av innehållet i deras viner och målet med denna serien är att producera maximal kvalitet utefter den potential och möjlighet druvorna har på respektive vingårdsläge. Druvorna till 3000 Años växer på vinstockar som är mer än 60 år gamla och ligger på mellan 700 och 900 meter över havet.

Utmärkelser

92/100 - The Wine Advocate

Passar till

Dekantera gärna och servera runt 16-20°C till smakrika rätter på vilt, såsom t.ex. vildsvin, eller hjort, men också bra till vild fågel, eller smakrika tomatbaserade rätter.

Produktinformation

Lagerstatus
152 st
Lagring
Drick nu, eller till slutet av 2025
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Mörkt purpurrött
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Bullas
Klassifikation
DO
Producent
Cooperativa Nuestra Señora del Rosario
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
50% Old Vine Monastrell, 50% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
15.5%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS